Hond zwaar aan het trippen

Justitie bang voor uitspraak over wietolie? Ondernemer piswoest over intrekking dagvaarding

Zaterdag 17 december 2016, 02:07 uur

Justitie heeft de zaak over de vijf hennepplanten van Hans Kamperman uit Groenlo ingetrokken. De ondernemer is daar woest over, omdat hij tijdens de zaak wilde pleiten voor legalisering van hennepteelt voor medicinaal gebruik.

De Grollenaar moest zich op 17 januari bij de rechter in Zutphen verantwoorden voor de illegale teelt van wietplanten, maar hij kreeg deze week bericht dat hij niet voor hoeft te komen.

Kamperman is volgens een bericht op zijn persoonlijke Facebook-pagina "woest. Krijg ik eindelijk de kans om het belachelijke beleid van de overheid eens voor de rechter aan de kaak te stellen, trekken ze de keutel in door de dagvaarding in te trekken."

Medicinale wietolie

Kamperman verzorgde in de tuin bij zijn woning aan de Groenlose Hobbemastraat vijf hennepplanten. Die hadden een hoogte van meer dan vier meter bereikt. Het doel was om daarmee medicinale wietolie te maken, niet om de wiet als geestverruimend middel op te roken. Toen hij de toppen knipte stond de politie voor de deur.

Cel

De wiet werd in beslag genomen (en vernietigd), en de 64-jarige Grollenaar zat twee nachten in een politiecel. Zijn zaak zou op dinsdag 17 januari door de politierechter worden behandeld. Deze week kwam er een brief van het arrondissementsparket Oost-Nederland met het bericht dat de zaak is ingetrokken.

'Ik ben echt woest', schrijft Kamperman in een reactie. 'Dit kan gewoon niet, ze zijn nog niet klaar met me.' Hij weet ook niet wat de aanleiding is om de strafzaak tegen hem in te trekken. 'Bang geworden dat dit verkeerd voor hen kan uitpakken? Ik moet zeker ook nog blij zijn met dit besluit, na twee dagen in een isoleercel en een krantenartikel waarin ik als drugscrimineel wordt weggezet. Niet te geloven hoe makkelijk mensen oordelen na zo'n artikel in de Gelderlander."

Legalisering

Hans Kamperman legde enkele dagen na zijn aanhouding in deze krant uit dat hij juist geen drugscrimineel is, maar de hennepplanten teelt voor medicinaal gebruik. Met die wietolie kan hij mensen helpen. „Vaak kankerpatiënten die geen 200 euro hebben voor een flesje wietolie en dat bij mij gratis kregen", zei hij in oktober.

De Grollenaar wilde de strafzaak aangrijpen om een oproep te doen voor legalisering van de teelt van hennep voor medicinaal gebruik. „Hartelijk dank justitie, ook namens alle zieke mensen die nu verrekken omdat je onze oogst vernietigd hebt."


Bron: De Gelderlander


Share |
 Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.
© BrekendNieuws.nl 17 december 2018 | RSS | Contact

BrekendNieuws