Robert F. Kennedy, Jr.

Trump gaat alternatieve media toelaten bij persconferenties

Woensdag 18 januari 2017, 11:55 uur

Een heuglijke dag voor de alternatieve media in de VS gisteren: Donald Trump heeft besloten dat zij voortaan ook toegang krijgen tot de briefings van het Witte Huis. Ook bloggers mogen vragen gaan stellen. Tot nu toe kregen alleen journalisten uit de reguliere media hier accreditatie voor. Zij werden door een speciale commissie, "The White House Correspondent Association (WHCA)" geselecteerd, en alternatieve media waren hierbij niet welkom.

De persconferenties in het Witte Huis werden tot nu toe altijd in een kleine ruimte gehouden, de zogenaamde James S Brady Room. Om ook plaats te maken voor alternatieve media als "InfoWars", "Breitbart" en "WeAreChange", zullen de briefings voortaan waarschijnlijk aan de westelijke kant van het gebouw gehouden worden, in het oude directiekantoor. De reguliere media hebben hier al protest tegen aangetekend.

Nepnieuws

Het is bekend dat Donald Trump, die komende vrijdag ingezworen zal worden als de 45e President van de Verenigde Staten, weinig opheeft met veel reguliere media, die hij van vooringenomen verslaggeving beschuldigt. Zo noemde hij CNN op een persconferentie onlangs nog "nepnieuws". Met alternatieve media als InfoWars.com onderhoudt hij juist goede contacten.

Hoe de nieuwe persvoorlichter van het Witte Huis, Sean Spicer, gaat reageren als er vragen uit de alternatieve media komen over zaken als chemtrails, false flag-theorieën over terroristische aanslagen als 9/11 en vaccinatieschade is nog niet bekend.


Bron: Foxnews.com, InfoWars.com


Share |
 Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens svp.
© BrekendNieuws.nl 25 juni 2019 | RSS | Contact

BrekendNieuws