Pro-GMO lobby ontvlucht Filippijnen na protest boze boeren tegen 'Gouden rijst'

Donderdag 30 april 2015, 11:45 uur

Terwijl de lobby van GMO technologie, zoals de voormalig Greenpeace mede-oprichter dr. Patrick Moore en Microsoft-tycoon Bill Gates, het gebruik van chemicaliën en technologie om voedsel te manipuleren blijven toejuichen, weigeren de boeren in vele gebieden wereldwijd de zogenaamde voordelen te accepteren.

Terwijl de voorstanders van GMO’s druk bezig zijn om de technologie op te dringen aan de mensheid, onder meer door gebruik te maken van het inprenten van gezondheidsrisico’s (inboezemen van angst in plaats van een discussie op basis van gezond verstand), rechten veel boeren momenteel hun rug. Met andere woorden, zijn de boeren accepteren het credo van de GMO lobby "my way or the highway " niet langer.

De zogenaamde ‘Gouden Rijst’ is een recent actueel onderwerp in deze context GMO-voorstanders propageren dat dit soort rijst is gemaakt om bètacaroteen te produceren dat essentieel kan zijn om mensen met een vitamine A tekort te helpen. Zij blijven echter steken in de tunnelvisie waarbij eigenlijk alleen maar de statistieken (200 miljoen kinderen met een vitamine A tekort) als legitimatie worden gebruikt. De pijlen worden gericht op de bewoners van India en de Filippijnen, daar moet de rijst worden geleverd.

Voorstanders van ‘Gouden Rijst’ suggereren dat de productie van dit product een kwestie van leven en dood is

De leider van de ‘Gouden Rijst’ campagne, Patrick Moore, zegt dat ‘Gouden Rijst’ zo’n ongelooflijk goed product is, dat het levens kan redden. Hij vervolgt met "Als ‘Gouden Rijst’ een geneesmiddel tegen kanker, malaria, of Ebola zou zijn, dan was het 10 jaar geleden reeds goedgekeurd. In die periode zijn 20 miljoen mensen, met name kinderen gestorven.” Hij noemt dit een misdaad tegen de mensheid.

Jawel beste geïnteresseerde, u leest het goed! Het niet willen toestaan van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen in bepaalde regio’s is een misdaad tegen de mensheid. Die man is serieus in de war. De werkelijke misdaad is de productie van zijn GMO-rommel en de opgedrongen consumptie ervan. Maar het wordt nog erger. Moore was zelfs zo brutaal om Greenpeace, de organisatie waarvoor hij werkte ooit, te vragen om te overwegen voor ‘Gouden Rijst’ een uitzondering te maken op hun lijst van toegestane genetisch gemodificeerde gewassen . Dit alles onder het mom van “er staan miljoenen levens op het spel”. En inderdaad er zijn veel mensen die last hebben van een vitamine A tekort. Maar Greenpeace India is heel stellig en wijst erop dat ‘Gouden Rijst’ niet de oplossing is voor het hiervoor vermelde probleem; het is niet bij lange na niet zo baanbrekend als Moore suggereert.

Genetisch gemodificeerde rijst is niet de oplossing, "het kan nieuwe problemen veroorzaken"

Gemodificeerde 'Gouden Rijst’ gaat de onderliggende oorzaken van vitamine A-tekort - die vooral zijn gelegen in armoede en gebrek aan en toegang tot gezonde en gevarieerde voeding - niet oplossen.

Deze genetisch gemodificeerde rijst is een technologische oplossing die mogelijk nieuwe problemen kan veroorzaken. Greenpeace India verklaart dit nader. "De eenzijdige oogst aanpak van genetisch gemodificeerde 'Gouden Rijst’ kan ondervoeding erger te maken, want het stimuleert een dieet uitsluitend op basis van rijst, in plaats van het vergroten van de toegang tot een gevarieerd dieet van groenten en fruit ...."

Hmmm . Klinkt bekend, nietwaar? Introduceer een must-have "fix" voor een probleem, en leun vervolgens achterover om te kijken hoe de mensen nog zieker worden. ‘Gouden Rijst’, vaccinaties en ‘noodzakelijk’ voorschriften, het onderliggende thema is in wezen altijd hetzelfde. Neem het om beter te worden, echter kom tot de conclusie dat gezondheid van jou en je geliefden in rap tempo slechter wordt.

Een persoon die weigert ‘Gouden Rijst’ en het door de GMO industrie gefinancierde inzichten te accepteren is de activist Benedicto Sanchez. Hij zegt dat Moore en zijn ‘Gouden Rijst’ niet zullen worden toegelaten. Hij kan proberen wat hij wil tijdens de bezoeken aan het gebied, echter Moore zal in de provincie Negros Occidental niet geen platform vinden ​​voor zijn GMO speelgoed. Ook de provincie gouverneur Alfredo Marañon jr. zegt: "We hebben een verordening, de deur is gesloten. In Negros zijn we GMO-vrij, we zijn een biologisch organisch eiland. "

Mensen verzetten zich tegen de productie van ‘Gouden Rijst’

Masipag is een door boeren geleid netwerk dat zich met succes verzet tegen de productie van Gouden Rijst. Ze hebben zelfs hun toevlucht genomen tot de sociale media om hun gevoelens kenbaar te maken. Bijvoorbeeld plaatst MASIPAG op 11 maart 2015 op Facebook een post, "The Golden Rice lobby group, Allow Golden Rice Now” is geïntimideerd door de hevige weerstand getoond door de boeren tegen de onveilige en ongewenste ‘Gouden Rijst’, met de staart tussen de benen vertrokken van de Filippijnen. De foto’s van de borden met de anti-‘Gouden Rijst’ leuzen staan op Facebook (https://www.facebook.com/pages/Masipag/330604687006523).

Het netwerk is er tevens op gericht een kritisch signaal af te geven als het gaat om de persoon van Bill Gates, die erom bekend staat financiële banden te hebben met het International Rice Research Institute. "Terwijl de Bill en Melinda Gates Foundation een filantropische organisatie is, ligt de focus op high-tec oplossingen, zoals chemische landbouw en GMO's, "zegt dr Chito Medina, Nationaal Coördinator van Masipag. "Zo zijn wij van mening dat de projecten die zij financieren alleen maar zullen leiden tot verdere problemen onder de arme boeren en consumenten”, vervolgt hij.

Bron: Naturalnews.com, vertaling: John


Share |
 Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens svp.
© BrekendNieuws.nl 26 februari 2024 | RSS | Contact

BrekendNieuws